background image2
home | contact |
kaart en route

Faciliteiten Omgeving

Winkels

In het centrum van het dorp zijn diverse winkels, waaronder een supermarkt (ATAC), twee bakkers en een slager. 

De meeste winkels zijn zondagsmorgen open (inclusief de ATAC), maar ‘s maandags is het dorp uitgestorven. De bakker en de  ATAC zijn dan echter wel weer open.

Medisch 

Er is een goed geoutilleerd Medisch Centrum (géén ziekenhuis; daarvoor moet je naar Decize op 30 autominuten) met huisartsenpraktijk ,tandarts en fysiotherapeut. De laatste is een Nederlander evenals de tandartsassistente.

Bars en restaurants

Moulins-Engilbert beschikt over een aantal bars, waarvan de meeste overigens na zonsondergang, of althans rond 20.00 uur sluiten, dus er is weinig of geen nachtleven. Chez Lulu is de meest authentieke.

Moulins zoals het dorp zichzelf noemt kent 4 restaurants. Au Bon Coin en La Cadran koken overvloedig met regionale spijzen. Daarnaast zijn er nog twee etablissementen die een goedkope maar uitstekende plat du jour serveren.

Probeer eens de heerlijke delicatessen van de streek, zoals de plat Morvandel, een lekker worstje in een netje of de terrine du Morvan, de paté van de streek. De Jambon Crue du Morvan ,het liefst gekocht als complete ham vindt er eveneens gretig aftrek. Verder vind je natuurlijk de heerlijkste wijnen uit de Bourgogne in supermarkt of speciaalzaak (Le Gourmand).

Brocante

Eén maal per maand op de eerste dinsdag van iedere maand is er in Moulins Engilbert een grote Foire (van 08.00 uur tot 12.00 uur). Op deze maandmarkt staan in alle straatjes van het dorp kraampjes opgesteld waar van alles te koop is: van bloemetjesschorten via landbouwgereedschappen tot levende kippen en ganzen.  

Eén maal per jaar is Moulins Engilbert in de ban van de grote Vide-Grenier. Meestal het eerste weekend van de grote vakantie (eerste weekend van augustus).De straatjes van het dorp zijn dan afgeladen met tweede-hands spullen. Vide-greniers, brocantes of marchés de puces zijn overigens net als in de rest van Frankrijk ruim gesorteerd. Ieder weekend van mei tot en met september is er wel één in de nabije omgeving. 

Overige 

Het dorp beschikt over twee geldautomaten, een postkantoor, twee bankfilialen (ook op zaterdagmorgen open) en een benzinepomp (geen LPG) die 24/7 open is (uitsluitend met bankpas te bedienen).

Verder zijn er een tweetal campings, een openlucht zwembad (uitsluitend in de zomer geopend) en twee tennisbanen die per uur kunnen worden gehuurd.

het weer
BourgondiŽ - vandaag
Keuken
DSC_9971.jpg
DSC_9989.jpg
Woonkamer 1
DSC_9985.jpg