background image2
home | contact |
kaart en route

Les Grand Clous, beschrijving

Geschiedenis

Deze longère, genaamd Les Grands Clous werd omstreeks 1850 gebouwd. De letterlijke vertaling is “De Grote Spijkers”; dat zou volgens de plaatselijke geschiedkundige André Thirault, alias onze buurman aan ’t begin van het pad, moeten slaan op de grote nagels die vroeger gebruikt werden om boomstammen te splijten.  

 

Huidige situatie

Na een fikse verbouwing is de woonruimte drastisch vergroot. Zowel de voormalige hooizolder als de stal zijn bij het huis getrokken. Het hele perceel beslaat op dit moment ongeveer 0,4 ha.

Het huidige huis bestaat uit:

Een ruime leefkeuken waar men gemakkelijk met en voor z’n zessen kan koken en eten. Er is een ruime koel/vrieskast, een vaatwasser en een combimagnetron aanwezig. Voorts broodrooster, waterkoker ,citruspers etc. Gekookt kan er worden op het 4 pits gasfornuis, maar eveneens op de grote cuisinière (houtkachel met kookplaat), die in de winter met een tweetal elektrische convectoren voor de verwarming van de keuken zorgt. 

In de sfeervolle stal, met veel zorg verbouwd tot een ruime woonkamer. is een comfortabele zithoek gesitueerd.

Voor de indoor-ontspanning zijn een flatscreen-tv met dvd-speler, een audio-installatie en een poolbiljart aanwezig. De stal heeft ook een houtkachel.

In deze ruimte bevindt zich een sfeervolle vide  /mezzanine die dienst doet als ruime slaapgelegenheid voor twee personen en waarop een kinderbed kan worden bijgeplaatst

De voormalige hooizolder, die is verbouwd tot bovenetage. Deze bevat een ruime tweepersoons slaapkamer waarin eveneens een kinderbed kan worden bijgeplaatst, een kleinere tweepersoons slaapkamer en een badkamer met douche, wastafel en toilet. Op de overloop is ruime opbergruimte aanwezig. Het geheel wordt verwarmd door middel van elektrische convectoren

Op de begane grond is een tweede badkamer aanwezig met douche/ligbad , wastafel en toilet. In de hal in de kast onder de trap naar boven staat de was/droogcombinatie.

Buiten zijn er de volgende faciliteiten:

  • Een zwembad (8x4m) en buitendouche. Om het zwembad is een terras aangelegd voorzien van ligstoelen.
  • Een knusse veranda achter het huis met lounge-stoelen
  • Een boomgaard / speelweide.
  • Een jeux de boulesbaan
  • Parkeergelegenheid voor auto’s direct bij het huis.

Tenslotte:

Het huis heeft een ADSL-aansluiting met WiFi faciliteit.

Alle bedden (m.u.v. de kinderbedden) zijn uitgevoerd als boxspring.

Huisdieren zijn niet toegestaan.

 

het weer
BourgondiŽ - vandaag
DSC_2589.jpg
Badkamer 2
Autun 3
Woonkamer 2
Badkamer